Qumështi i gomaricës shihet si risi në tregun e qumështit, por në fakt përdoret prej mijëra vitesh në industrinë kozmetike dhe mjekësi.

Hipokrati raportohet ta ketë përdorur atë për trajtimin e artritit, kollës dhe plagëve. Kleopatra mendohet mendohet se përdorte banjot me qumësht gomarice për ta mbajtur lëkurën e saj të butë dhe të lëmuar.

Në krahasim me llojet e tjerë të qumështit ai i gomaricës i përngjan më tepër qumështit të gjirit.

Prodhuesit Shqiptarë Biologjikë vizituan fermën dhe punishten BIO të prodhimit të qumështit të gomaricës Lamarcavota, Puglia.

Faleminderit OT4D, financuar nga zyra e Bashkëpunimit Zvicerian dhe zbatuar në Shqipëri nga IFOAM Organics & AAM.

Related Posts