Qumështi i gomaricës shihet si risi në tregun e qumështit, por në fakt përdoret prej mijëra vitesh në industrinë kozmetike dhe mjekësi. 
Hipokrati raportohet ta ketë përdorur atë për trajtimin e artritit, kollës dhe plagëve.    Kleopatra mendohet mendohet se përdorte banjot me qumësht gomarice për ta mbajtur lëkurën e saj të butë dhe të lëmuar. 
 
Në krahasim me llojet e tjerë të qumështit ai i gomaricës i përngjan më tepër qumështit të gjirit. 
 
Prodhuesit Shqiptarë Biologjikë vizituan fermën dhe punishten BIO të prodhimit të qumështit të gomaricës Lamarcavota, Puglia. 
 
Faleminderit OT4D, financuar nga zyra e Bashkëpunimit Zvicerian dhe zbatuar në Shqipëri nga IFOAM Organics & AAM
 

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category : 
Activities, News
Tags : 
No tags
November 21, 2022
News
January 9, 2023
  Më poshtë do të gjeni dy dokumente me informacione mbi pyetjet më të ...
Activities
November 21, 2022
    Qumështi i gomaricës shihet si risi në tregun e qumështit, por ...
News
November 1, 2022
  Projekti OT4D (Biznesi Organik për Zhvillim në Evropën Lindore), i ...